Watch N Click One

Tuesday, 30 June 2015

Kek Sarawak Ada Di Plaza GM Klang

Salam dan Selamat Berpuasa.....uoollllssss!!!!

Saya bawa kek lapis sarawak khas untuk anda di semenanjung malaysia, jadi isu membeli online bagi yang dekat di kawasan selangor atau sesape yang rajin jelajah GM Klang......anda memang terdekat dan terpantas untuk mendapat kek lapis sarawak yg memang limited stok dari kami....sila lah berkunjung segera.....

Dapatkan segera disini:-
Authentic Sarawak di Tingkat Bawah A073, Plaza GM Klang, Selangor


Evergreen

Coklat Cheese

Oreo Cheese

AisCream Cheese




Monday, 29 June 2015

Kek Lapis Sarawak Memang Sinonim Online Zaman Ini

Dapatkan kek lapis sarawak di Plaza GM Klang dan Giant Kemuning Utama Klang, dah xpayah menempah dari jau utk mendapat produk kek lapis nie...saya telah membuka kedai khas utk anda mendapat produk tersebut dgn lebih mudah dan cepat.

Kami juga menyediakan pelbagai flavor dan rasa yang segar , krn kek di ambil terus dari kilang atau pembuat kek di kuching sarawak dan dalam 2minggu simpanan sahaja . Stok diambil lebih banyak musim perayaan dan anda boleh menempah terus dikedai kami yang berdekatan anda.

Lokasi kedai kami



Laksa Sarawak Sedap Untuk Berbuka Puasa

Agak mudah menyediakan laksa sarawak. Dalam pak yang dijual sudah ada maklumat cara-cara memasak laksa...bak kata org tua2...bergantung pada air tangan masing-masing utk menghasilkan laksa yang sedap.

Pelbagai jenis perencah laksa sarawak, tetapi saya memilih laksa keluar hj manan, ini memandangkan produk tersebut terbukti halal kerana 100% keluaran bumiputera islam di sarawak.

Inilah hasil dari paste laksa sarawak....mmg menyelerakan....nyaaammmm.....!!!!




Cara-Cara Memasak Laksa Sarawak

Laksa Sarawak sudah dikenali ramai...paste laksa Hj Manan ada saya jual di Plaza GM Klang Groundfloor A073 Plaza GM Klang.


Laksa Sarawak

Bahan Untuk Kuah Laksa:-
1 peket (200g) perencah laksa Hj Manan
500gm udang segar - dicuci bersih tapi jangan dibuang kulitnya
1 ketul dada ayam
2 batang serai diketuk
500ml santan
garam secukup rasa

Bahan2 Untuk Sambal:-
6 biji cili merah
6 biji cili padi
sedikit belacan

Bahan2 Tambahan Lain:-
1 Peket Meehun (400-500gm) dicelur hingga lembut dan toskan
Taugeh secukupnya - dicelur sebentar
Daun ketumbar - untuk hiasan
6 biji telur(ikut suka byk mana)-dijadikan telur dadar,digulung dan dihiris
4 biji limau kasturi - dibelah 2 dan dibuang biji (utk diperah atas laksa)

Cara-Caranya:-
Jerang 2 litre air bersama2 dgn 1 ketul dada ayam tadi. Tunggu hingga masak. Masukkan pula udang bersama2 dgn kulitnya dan biar hingga masak. Angkat dan toskan. Ketepikan dan tunggu hingga ayam dan udang sejuk.

Dalam air rebus ayam dan udang tadi masukkan serai yg diketuk serta perencah laksa sarawak hj manan tadi dan kacau rata.

Apabila kuah mendidih, masukkan santan dan garam dan kacau sentiasa hingga kuah masak. Rasakan kuahnya biar secukup rasa, apabila siap tutupkan api.

Isi ayam tadi disiatkan halus dan kopek kulit udang dan letak berasingan semasa menghidang.

Sediakan pula sambal dgn menumbuk semua bahan sambal.


Cara Menghidang Laksa Sarawak.

Hidangkan meehun yg dicelur tadi bersama2 dgn isi ayam, isi udang,telur dadar yg dihiris, taugeh yg dicelur dan dicurahkan kuah laksa secukupnya
Taburkan dengan daun ketumbar, sambal belacan & perahkan limau kasturi. Sediakan utk dimakan.

......jom menjamu terus..hehehe..posa...posa....sb dipost bulan posa...sabarrrrrr.......

selamat berpuasa ya semue....


   


Wednesday, 24 June 2015

Sarawak Piyo Sarawak

Al maklumlah aku nie org sarawak...macam2 aku fikir nak promosi produk yang org sarawak makan di sarawak tetapi tiada di semenanjung malaysia...hehehe..negeri tempat aku bertapa nielah....Selangor.....bendera merah kuning....tapi bendera negeri aku merah kuning dan hitam.....jangan tanya aku makna bendera..sbab memang aku tak tau..hihihi...

Aku lebih suka promosi makanan yang orang semenanjung malaysia nie suka makan semasa menjelajah sarawak..hehehe....bukan..bukan....masa melancong ke sarawak le.......apalagi kalo bukan KEK LAPIS SARAWAK dan IKAN TERUBUK MASIN FRESH ORIGINAL DARI SARAWAK....percaya O tidak....segalanya ada di Authentic Sarawak di Plaza GM Klang.....jom le jelajah kedai kami pulak......

Ikan terubuk Fresh Masin Sarawak

Belacan Bintulu

Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis Sarawak

Monday, 22 June 2015

Authentic Sarawak

Authentic Sarawak  adalah kedai yang menjual produk asli dari Negeri Sarawak berlokasi di Plaza GM Klang  dan mula beroperasi pada 19hb Jun 2015.

Produk-produk yang dijual disini kesemuaannya di bawah masuk dari sarawak dan terdiri dari Ikan Terubuk,  Sago, Lemantak, Kek Lapis, Lada Sarawak (Lembaga Lada Sarawak), Tebaloi dan lain-lainnya.